We’ve got many requests for Molly’s resting place, so here’s the address:

The Garden of Remembrance Christian Columbarium 怀念园
920 Old Choa Chu Kang Road,
Singapore 699815
West Wing, Level 4, Row: ‘Faith’ – X03, 075
Opened for visitation from 8:00am – 5:30pm daily

The above design was specially requested by us to have Molly’s photo as big as possible, just the way she liked it. The actual plaque and photo will only be done in about 2 months’ time. Once it’s out, Molly’s niche will have the biggest photo in the entire Garden of Remembrance:)

 

[ About The Garden of Remembrance ]

The Garden of Remembrance Columbarium is sited at the beautiful cemetery grounds of Chua Chu Kang. The columbarium was initiated by the Methodist Church of Singapore due to extensive exhumation of cemetery grounds in land-scarce Singapore, to provide space for 40,000 niches with flexibility for maximum expansion up to 70,000.

Conceived in the shape of two hands about to clasp in prayers; 2 stone-clad curve walls provide the directional spine for the 2 wings of the building. The interior of the 600mm thick rubble walls are randomly planted with hardy ferns giving rise to a “green living wall’’ concept. Entry into the building is via the central gap between the 2 walls, welcomed by a water courtyard accompanied by the sound of a gentle cascading waterfall. The main chapel for funeral mass floats above the water-court with ample view towards the solitary existing tree within the water-court.

Light is a main design and organising element in The Garden of Remembrance. The entire building is naturally ventilated apart from the main chapel, funeral parlours and offices. Finger-like bespoke niche-walls extend radially within every bay separated by white rendered fin-walls which ‘slice’ through the main curve stone spine wall at every 12m to break the scale into rhythmic proportions. The stone wall peels away from each main corridor as a series of glass skylight wash the interiors of each of the levels with an abundance of natural light. Seemingly random ‘picture-frame’ apertures puncture the thick stone wall, framing the natural scenery in the distance as one traverses though the building in an almost ritualistic progression.

The storey heights of the bays vary to break the scale and to accommodate sky-gardens and terraces for the quiet escape of the individual or families who are in grief. Timber slatted screens serve to provide the privacy of these ‘quiet spaces’; whilst adding to the rich palette of natural materials.